Rajčatová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28962 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
500 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na osminky, očištěné brambory a celer na kostičky, pórek na tenká kolečka. Vývar z kostí přivedeme k varu, nasypeme do něj celer a brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Nyní přidáme pórek a rajčata, chvilku povaříme, ne dlouho, aby se rajčata nerozpadla a ihned podáváme. |
2 | Každý strávník si může polévku zjemnit kouskem másla. |