Rakouský kávový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouský kávový dort
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29503 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
80 g | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Káva instantní |
2 polévková lžíce | Likér krémový - Baileys |
45 g | Mandle mleté |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 94,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva instantní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Likér krémový - Baileys, Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakouský kávový dort postup přípravy receptu:
1 | Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr, třeme, dokud nebude hustý krém. Přimícháme kávu, mandle a vanilku. |
2 | Do mísy dáme bílky a šleháme, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky. Do žloutkového krému vmícháme mouku a vmícháme do bílků. Vymažeme si formu a vyložíme pečícím papírem, dáme do ni těsto. Pečeme 25 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme. |
3 | Připravíme si kávový krém. Přimícháme do šlehačky cukr, vychlazenou rozpuštěnou kávu a likér. Rozřízneme podélně vychladlý korpus a obě poloviny spojíme k sobě malým množstvím krému. Zbylým krémem potřeme strany a vrchní část dortu. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dort podáváme vychlazený a rozkrojený na dílky. |
Poznámka
Vejce odděleně - bílky a žloutky. Čokoládu nastrouháme.