Recept

Fíkový biskupský chlebíček

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 123 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 48 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29633

Ingredience

125 g Cukr moučkový
20 g Fíky čerstvé
15 g Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
110 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
200 ml Čaj černý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
13% Sacharidy 45 g
25% Tuky 18 g
2% Sodík 44 mg
13% Bílkoviny 7 g

Fíkový biskupský chlebíček postup přípravy receptu:

1

Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení potřeným máslem.

2

Fíky a hrozinky namočíme na 60 minut do horkého čaje. Poté slijeme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.

3

Máslo smícháme s cukrem, postupně všleháme vejce. Obě směsi vmícháme dohromady a nalijeme do formy. Pečeme při 230 °C 8 minut, poté teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept