Pomerančovo-mangové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančovo-mangové rizoto
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29839 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
12 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Koriandr čerstvý |
2 ks | Mango |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Pomeranče |
250 g | Rýže carnaroli |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno bílé |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 211,7mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Mango, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančovo-mangové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Manga oloupeme, jedno z nich nakrájíme na kostky a druhé na plátky. Ze 2 pomerančů si vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, pečlivě je očistíme, rozdělíme na dílky a odstraníme vnitřní blány. |
2 | Cibuli a chilli papričku nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a necháme na ní zesklovatět cibuli a chilli papričku. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, poté zalijeme octem, pomerančovou šťávou a vínem. Přimícháme kostičky manga a postupně přilijeme zeleninový vývar. Podle chuti osolíme a za častého zamíchání vaříme asi 25 minut. |
3 | Jarní cibulky nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které opékáme 4 minuty na pánvi se zahřátým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme polovinu pomerančových dílků, nastrouhaný parmezán a zbytek másla. Vše promícháme s rýží a podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Na talíře servírujeme rizoto s jarními cibulkami, zbylými plátky pomeranče a plátky manga. Pokrm posypeme čerstvým koriandrem. |