Jednoduchý recept

Liči v kořeněném sirupu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29997

Ingredience

1 ks Badyán
75 g Cukr krupice
1 ks Limetka
600 g Liči
150 ml Voda pitná
2 ks Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
14% Sacharidy 49 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g

Liči v kořeněném sirupu postup přípravy receptu:

1

Limetkovou šťávu a kůru spolu s badyánem, cukrem a 150 ml vody zahříváme v kastrůlku, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.

2

Liči oloupeme a případně odstraníme pecky. Vložíme do servírovací mísy, přidáme nasekaný zázvor a zakápneme trochou zázvorového nálevu.

3

Cukrový rozvar přecedíme na liči a necháme vychladnout. Dezert před podáváním uložíme do chladničky.

4

Můžeme podávat s trochou smetany nebo se zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept