Jednoduchý recept

Sýrový koláč z Liestalu

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30215

Ingredience

1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
0,7 l Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
0,3 l Smetana zakysaná 12%
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
300 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 933 kcal
Kilojoule 3 902kJ
20% Sacharidy 71 g
75% Tuky 56 g
3% Sodík 59 mg
67% Bílkoviny 38 g

Sýrový koláč z Liestalu postup přípravy receptu:

1

Připravené a vychladlé křehké těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy - buďto vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem. v 1 dl mléka rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme zbývající mléko a za stálého míchání uvedeme do varu.

2

Poté hrnec odstavíme z ohně, vmícháme nastrouhaný sýr a poté smetanu.

3

Tuto sýrovou směs rozložíme na těsto a posypeme nakrájenou čerstvou zelenou petrželkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 175 stupňů Celsia asi 45 minut.

Poznámka

Slané křehké těsto: Polohrubou mouku nasypeme na vál, máslo nakrájíme a zpracujeme do těsta jako drobenku. Přidáme: špetku soli, prášek do pečiva, mléko a sůl - a vypracujeme hladké těsto.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept