Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 30276

Ingredience

10 ks Broskve
1 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
1 ks Limetka
250 g Mascarpone
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Skořice celá
450 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 099kJ
19% Sacharidy 68 g
25% Tuky 19 g
1% Sodík 19 mg
12% Bílkoviny 7 g

Broskve s krémem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme led a nalijeme vodu. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme broskve a asi 1 minutu povaříme. Broskve naběračkou s otvory vyjmeme a vložíme do mísy s ledem a vodou.

2

Do mísy vymačkáme šťávu z limetky. Broskve oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na čtvrtky. Opět je vložíme do vody ochucené limetkou. Mísu přikryjeme a na 24 hodin vložíme do lednice.

3

Smícháme sýr mascarpone, amaretto a dáme přikryté vychladit.

4

V hrnci promícháme víno, skořici, pepř, citronovou kůru a cukr. Za stálého míchání zahříváme tak douho, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme asi 2 minuty, zmírníme teplotu, přidáme broskve a vaříme je asi 2 minuty doměkka. Nesmí se nám však rozpadnout.

5

Broskve vyjmeme do mísy a sirup ještě svaříme na 125 ml. Poté necháme vychladnout. Sirupem přelijeme broskve a opět vložíme do lednice.

6

Servírujeme broskve doplněné krémem a ozdobené mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept