Recept

Čerstvé sardinky pečené s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26566

Ingredience

3 ks Citrony
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Sardinka obecná
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
3% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 100 mg
55% Bílkoviny 31 g

Čerstvé sardinky pečené s citronem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sardinky vykucháme a zbavíme hlav. Jeden citron nakrájíme na kolečka, z druhého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu a třetí citron k servírování se sardinkami pokrájíme na čtvrtky.

2

Do pekáče v jedné vrstvě rozložíme ryby, polejem je olejem a citronovou šťávou, posypeme citronovou kůrou a oreganem, osolíme a opepříme. Ryby vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme zhruba půl hodiny.

3

Sardinky servírujeme horké s čtvrtkami citronu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept