Omáčka z povidel s mandlemi a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z povidel s mandlemi a rozinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30685 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Mandle |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
0,5 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 156,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z povidel s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Povidla rozšleháme s vodou a rozvaříme na kaši, případně ještě rozmixujeme. Do hladké kaše vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali pudinkový prášek, a vaříme, až kaše zhoustne. Poté do ní zamícháme opláchnuté hrozinky, oloupané a na nudličky pokrájené mandle, citronovou šťávu a případně cukr. |
Poznámka
Omáčka se hodí k suchým vdolkům, případně k neplněným tvarohovým a kynutým knedlíkům.