Katalánský pomerančový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Katalánský pomerančový krém
Katalánský pomerančový krém
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 30737 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 l | Mléko polotučné |
200 g | Cukr krupice |
6 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Škrob jemný kukuřičný gustin |
9 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 288,5mg |
Draslík | 359,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Katalánský pomerančový krém postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu mléko s na jemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Poté odstavíme a necháme 2 hodiny stát. |
2 | Mléko zvolna 10 minut povaříme, vmícháme žloutky a cukr a postavíme do vodní lázně, kde šleháme, dokud nevznikne krémovitá hmota. |
3 | V 5 lžících ochuceného mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vmícháme do zbývajícího mléka. Směs za stálého šlehání procedíme do žloutkové hmoty. |
4 | Opět vše vložíme do vodní lázně a asi 20 minut šleháme. Vyšleháme krém, který zůstává na vařečce, nesmí se ale vařit. |
5 | Připravený krém vložíme do osmi zapékacích misek o objemu 150 ml a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 6 hodin do lednice. |
6 | Před podáváním posypeme cukrem, který pomocí zahřívací pistole nebo pod rozehřátým grilem necháme zkaramelizovat. Podáváme ihned po ztuhnutí karamelu, v lednici by karamel změkl. |