Krém cukrářský základní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém cukrářský základní
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30777 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
500 g | Cukr moučkový |
1000 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
10 ml | Tresť vanilková |
12 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 454,2mg |
Draslík | 40,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém cukrářský základní postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nasypeme cukr, přidáme žloutky, mouku a důkladně promícháme. Přilijeme mléko, vanilkovou esenci, rozmícháme a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme. Povaříme 2 minuty, kdy nám krém zhoustne a odstavíme z ohně. Krém dáme vychladit do lednice. |
Poznámka
Vanilkovou příchuť můžeme libovolně obměňovat.