Borůvková polévka s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková polévka s červeným vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30935 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
250 g | Borůvky |
70 g | Cukr krupice |
350 ml | Džus jeřabinový |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 ks | Skořice celá |
125 ml | Smetana sladká 12% |
250 ml | Víno červené |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 215,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Skořice celá, Víno červené, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džus jeřabinový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková polévka s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut. |
2 | Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut. |
3 | Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme. |
4 | Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit. |
5 | Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami. |
Poznámka
Cukru může být i 100 g, podle chuti. Víno volíme spíše těžší červené. Borůvky můžeme také nahradit višněmi.