Recept

Mandlový koláč s hruškou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31121

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
15 g Cukr moučkový
200 g Hrušky
200 g Linecké (křehké) těsto
60 g Mandle
60 g Margarín
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Sirup višňový
1 ks Vejce slepičí
35 g Mandle plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 465kJ
16% Sacharidy 59 g
18% Tuky 14 g
4% Sodík 78 mg
11% Bílkoviny 6 g

Mandlový koláč s hruškou postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžičkou moučkového cukru.

2

Připravené těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme je do formy. Těsto necháme 10 minut chladit v chladničce. Pak je zatížíme fazolemi a pečeme 15 minut. Poté fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne.

3

Navrch poklademe nakrájené hrušky. Smícháme dohladka margarín a zbytek cukru, přidáme vejce, mouku, mleté mandle a připravíme jemnou směs mírně drolivé konzistence. Lžící rozetřeme směs na hrušky, posypeme krájenými mandlemi a pečeme 30 minut dozlatova.

4

Necháme 10 minut chladnout, vyklopíme na ozdobný tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept