Hovězí maso s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
2 ks | Fazole červené sterilované |
500 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku a zelenou papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Rozmarýn a fazole omyjeme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, proužky masa a rozmarýn. Přidáme česnek, zelenou papriku, chilli papričku, poprášíme mletou paprikou a krátce opečeme. Přidáme rajčata a fazole, osolíme a asi 10 minut povaříme. Směs ochutíme solí a cayenským pepřem. |