Recept

Orecchiette s ančovičkami a brokolicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31395

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
300 g Brokolice
1 ks Cibule červená
40 g Lněné semínko
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Orecchiette
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 739kJ
23% Sacharidy 84 g
34% Tuky 26 g
37% Sodík 745 mg
44% Bílkoviny 25 g

Orecchiette s ančovičkami a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Růžičky brokolice rozlámeme na malé kousky, větší část stonků odkrojíme. Můžeme je oloupat a nakrájet na plátky. Růžičky a stonky brokolice vložíme na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou, poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a nechápe okapat.

2

Do pánve vložíme lněná semínka, za stálého míchání smažíme 2 minuty, až jsou semínka lehce opražená a zlatavá. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

4

Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme červenou cibuli rozkrájenou na tenké plátky. Často mícháme a smažíme 5 minut, až je cibule měkká. Poté vložíme utřený česnek a ančovičky s olejem. Často mícháme a smažíme 2 minuty, až se ančovičky rozpadnou a vytvoří jemnou pastu. Přidáme brokolici, opepříme a mícháme 2 minuty, až se brokolice prohřeje. Ochutnáme a dokořeníme.

5

Na hotové těstoviny nasypeme brokolici a nastrouhaný sýr parmezán, promícháme. Posypeme lněnými semínky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept