Jednoduchý recept

Drobenkový koláč s nektarinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31597

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
155 g Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
125 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mouka pšeničná hrubá
175 g Máslo čerstvé
6 ks Nektarinka
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
20% Sacharidy 71 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 40 mg
17% Bílkoviny 10 g

Drobenkový koláč s nektarinkami postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.

2

Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.

3

Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.

4

Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept