Jablečný nákyp s marmeládou. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný nákyp s marmeládou.
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 31770 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
200 g | Marmeláda jablečná |
300 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Sůl |
15 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 8,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jablečná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný nákyp s marmeládou. postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme máslo a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 díly, formu vymažeme tukem a jeden díl těsta vložíme na dno. Rozprostřeme a uděláme v něm prohlubeň, kterou naplníme jablečnou marmeládou. Tento postup ještě dvakrát opakujeme. Povrch zakryjeme kousíčkem těsta a pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. |