Piškot se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškot se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 31853 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
270 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Krupice dětská |
10 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 39,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškot se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s 250g cukru mícháme asi 20 minut. Přidáme vanilkový cukr, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku. |
2 | Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný krupičkou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
3 | Upečený piškot vyjmeme z plechu a po částečném vychladnutí poprášíme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na porce. |