Špagety s lososem a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s lososem a krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31931 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
115 g | Krevety tygří - loupané |
300 g | Losos obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
350 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 69,2mg |
Draslík | 569,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Losos obecný, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s lososem a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Do hluboké pánve položíme lososa kůží nahoru. Přilijeme víno, vložíme pár lístků bazalky, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a povaříme 5 minut. Poté rybu vyjměme a necháme vychladnout. |
2 | Do pánve s vinnou omáčkou přilijeme smetanu a na drobné kousky nakrájená rajčata a znovu uvedeme do varu. Dobře promícháme a snížíme teplotu. Necháme povařit 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
3 | Rybu pomocí vidličky rozdělíme na velké kousky. Kůži a jakékoli kosti odstraníme. Přidáme vařené loupané krevety a kousky lososa do omáčky a opatrně vše promícháme. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. |
4 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané lístky čestvé bazalky. |