Recept

Těstoviny se škeblemi a mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31934

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
450 g Mušle slávky
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny konzumní
175 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
450 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 896kJ
21% Sacharidy 76 g
26% Tuky 20 g
32% Sodík 646 mg
70% Bílkoviny 39 g

Těstoviny se škeblemi a mušlemi postup přípravy receptu:

1

Mušle a škeble očistíme pod tekoucí studenou vodou. Mušle, které se nezavřou, ani když s nimi silněji zaklepeme o pracovní plochu, odstraníme.

2

Ve velkém hrnci zahřejeme polovinu množství oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Vložíme nadrobno pokrájený česnek, polovinu pokrájené petržele. Osolíme a opepříme. Přidáme mušle a škeble a přilijeme víno. Hrnec přikryjeme poklicí a rychle uvedeme do varu. Vaříme 5 minut, až se mušle i škeble otevřou, čas od času hrncem zatřeseme.

3

Mušle a škeble přendáme do síta položeného přes mísu a přelijeme tekutinou, ve které se vařily. Odstraníme petržel a mušle a škeble, které se během varu neotevřely. Tekutinu, ve které se škeble vařily, nalijeme do čistého hrnce a přilijeme k ní rybí vývar. Zbývající petržel nakrájíme na drobné kousky a nasypeme ji s chilli papričkou zbavenou zrníček do vývaru. Uvedeme do varu a za mírné teploty necháme lehce probublávat. Neustále mícháme. Až se omáčka mírně vyvaří, odstavíme hrnce z plotny.

4

Zhruba polovinu mušlí a škeblí vyloupáme, všechny vložíme do vývaru, hrnce přikryjeme poklicí a ponecháme stranou.

5

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

6

Hotové těstoviny dáme do čistého hrnce a smícháme se zbývajícím olivovým olejem. Hrnec s omáčkou zahříváme nad prudkým plamenem, aby se mušle prohřáli a s omáčkou dobře spojily.

7

Těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme ozdobené trochou čerstvé petržele.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept