Salát s krůtím masem a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s krůtím masem a hruškami
Salát s krůtím masem a hruškami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31948 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Hrušky sušené |
800 g | Krůtí prsa |
Na marinádu | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
3 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
100 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
100 ml | Pomerančová kůra |
50 g | Rozinky tmavé |
Na salát | |
40 g | Cibule |
200 g | Okurka salátová |
500 g | Salát Rosso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 829,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky sušené, Krůtí prsa, Bobkový list, Chilli omáčka, Hřebíček, Ocet vinný červený, Oříšky piniové, Pomerančová kůra, Cibule, Okurka salátová, Salát Rosso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s krůtím masem a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Navrch naskládáme sušené hrušky. |
2 | Smícháme všechny suroviny na marinádu, kterou maso přelijeme. Maso necháme 2 hodiny v lednici marinovat. |
3 | Na servírovací tác naaranžujeme salátové listy, na kolečka nakrájenou cibuli a okurku, kuřecí maso a hrušky. Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a lžící salát jemně pokapeme. |