Broskve s vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s vanilkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32003 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
300 g | Broskve |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml | Likér pomerančový |
60 g | Piškoty dětské kulaté |
100 ml | Sirup Golden |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 ml | Tresť vanilková |
200 ml | Zmrzlina jahodová |
200 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 42,7mg |
Draslík | 233,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Tresť vanilková, Zmrzlina jahodová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Likér pomerančový, Piškoty dětské kulaté, Sirup Golden, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s vanilkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme, oloupeme, vypeckujeme a rozkrojíme napůl. Půlky broskví vĺožíme do misky. Sirup promícháme s likérem, vanilkovou esencí a zalijeme jím broskve v misce. Necháme uležet. |
2 | Vanilkovou a jahodovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přilijeme višňový likér, smetanu na šlehání a vyšleháme pěnu. Dáme na chvíli do mrazáku. |
3 | Do pohárků rozdělíme porce mražené pěny, navrch položíme okapané broskve a posypeme drcenými piškoty. |