Základní dort pavlova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní dort pavlova
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3207 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
220 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
4 ks | Maracuja |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 54,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maracuja, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní dort pavlova postup přípravy receptu:
1 | Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet. |
2 | Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C. |
3 | Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout. |
4 | Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem. |
5 | Dort krájíme na dílky a podáváme. |