Recept

Podkrkonošská couralka s klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32390

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
200 g Klobása uzená
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 329kJ
10% Sacharidy 34 g
19% Tuky 15 g
16% Sodík 314 mg
24% Bílkoviny 14 g

Podkrkonošská couralka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.

2

Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.

3

V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept