Penne se smetanou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne se smetanou a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32411 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 kávová lžička | Sůl |
105 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
400 g | Těstoviny Penne |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 333,0mg |
Draslík | 102,4mg |
Vláknina | 71,0mg |
Vitamín A | 752,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne se smetanou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. |
2 | Zatímco se vaří, smícháme v misce žloutky, nastrouhaný parmezán a ricottu. Přilijeme smetanu a promícháme vidličkou. |
3 | Dle chuti přisypeme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, trochu soli a pepře. Hotové těstoviny slijeme. Čistý hrnec vrátíme na plotnu a zahřejeme v něm máslo. Vložíme do hrnce těstoviny a při střední teplotě promícháme. |
4 | Odstavíme z ohně a přilijeme k těstovinám směs smetany a sýra. Promícháme, aby se vše spojilo. Ihned podáváme. |