Rigatoni s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32503 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Houby sušené |
1 hrst | Majoránka čerstvá |
25 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 11,8mg |
Draslík | 727,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta přes misku a vymačkáme z nich všechnu přebytečnou tekutinu. Houby i vodu, ve které se namáčely, dáme stranou. |
2 | V hluboké pánvi zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme šalotky nakrájené na drobné kousky, bylinky a utřený česnek 5 minut. Často mícháme, až se máslo rozehřeje. Osolíme a opepříme. |
3 | Přimícháme pokrájená rajčata a vodu, ve které se máčely houby. Uvedeme do varu, přikryjeme pánev poklicí, snížíme teplotu a dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. |
4 | Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme, trochu vody si ponecháme. Přeložíme je do mísy a přelijeme omáčkou. Vmícháme nastrouhaný parmezán. Chceme-li řidší omáčku, rozředíme ji trochou vody z těstovin. Ihned podáváme. |