Rigatoni s tykvovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s tykvovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5061 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
2 ks | Pórek |
315 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
1 kg | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 688,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s tykvovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dence a scedíme. |
2 | Mezitím oloupeme tykev, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. |
3 | V kastrolu rozehřejeme máslo a při nízké teplotě pod pokličkou asi 5min podusíme pórek nakrájený na velmi tenká kolečka. Poté přidáme tykev, muškátový oříšek, zakryjeme a ještě cca 8min podusíme. Zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 8min za občasného míchání, dokud tykev nezměkne. Podle chuti přidáme sůl. |
4 | Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme praženými piniovými oříšky a podáváme. |