Nasigoreng - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nasigoreng
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 32618 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 hrst | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
100 g | Garnát obecný |
200 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka Ketjap |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
400 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
0,5 hrst | Koriandr čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 787,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 725,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý, Koriandr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Kuřecí maso vařené, Olej olivový, Omáčka Ketjap, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nasigoreng postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme den předem. Očistíme cibulky a celer a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kousky. Citronovou trávu očistíme a spodní část najemno nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme. Chilli papričky očistíme a bez jadérek nadrobno nasekáme. |
2 | Na rozpáleném oleji osmahneme nejprve česnek, zázvor a citronovou trávu. Přidáme chilli, celer a cibulky a za stálého míchání cca 3 minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně přidáváme maso, garnáty a uvařenou rýži. Ochutíme skořicí, ketjap manis a cukrem. Na silném ohni opékáme cca 5 minut. |
3 | Koriandr opláchneme, lístky otrháme. Jednu lžíci odložíme, zbytek vmícháme do rýže. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku. |
4 | Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem koriandru a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha je vhodná např. salátová okurka, restovaná cibule a sambal oelek.