Špagettini s chobotnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagettini s chobotnicí
Špagettini s chobotnicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32641 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 kg | Chobotnice |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
450 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 950,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli omáčka, Chobotnice, Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagettini s chobotnicí postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Chobotničky ostrým vykucháme, odstraníme váček s barvivem, ústní část nadzdvihneme a odřízneme, stejně jako přísavky a špičky chapadel. Chobotničky omyjeme, opláchneme, osušíme a můžeme je překrojit na polovinu. |
3 | Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na malém ohni, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, bílé víno, chilli omáčku, bazalku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a omáčku 10 minut zvolna vaříme. |
4 | Chobotničky vložíme do omáčky a vaříme je 5-10 minut, až změknou. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a navrch nalijeme omáčku s chobotničkami. |