Recept

Krkonošská hovězí roláda s žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32800

Ingredience

50 g Anglická slanina
20 g Celer bulvový
3 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
500 g Hovězí maso zadní
6 dl Hovězí vývar základní
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kořen
10 g Sardelová pasta
1,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
3 ks Vejce slepičí
0,5 dl Víno červené
50 g Šunka dušená
50 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 910kJ
6% Sacharidy 20 g
45% Tuky 34 g
55% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Krkonošská hovězí roláda s žampiony postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. 3 cibule oloupeme, z toho 2 cibule pokrájíme nadrobno a 1 cibuli rozkrájíme na osminky. Petrželku kudrnku si drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a upravíme ho na plát, který z každé strany naklepeme, osolíme (1,5 lžičky), opepříme a z vnitřní strany potřeme sardelovou pastou. Na tuto potřenou stranu masa poklademe postupně anglickou slaninu, šunku, pokrájená vajíčka uvařená natvrdo, cibuli pokrájenou na osminky, sterilované žampiony a petrželovou nať. Maso zavineme do rolády a pevně ji svážeme nití.

3

V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli se zeleninou dozlatova, přidáme k ní roládu, promícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Maso vyjmeme a šťávu necháme vysmahnout. Až nám zbude jen tuk, zeleninu poprášíme moukou a chvíli, za stálého míchání, zeleninu s moukou orestujeme. Pak vrátíme maso nazpět, zalijeme hovězím vývarem (asi 6 dl) a pod pokličkou, při mírné teplotě, dusíme doměkka (přibližně 50 minut).

4

Měkké maso vyjmeme, zbylou šťávu z masa i se zeleninou rozmixujeme, přilijeme k ní 0,5 dl červeného vína. Z omytého citronu nastrouháme 1 lžičku kůry a vymačkáme 1 lžičku šťávy, přidáme do šťávy z masa a dochutíme mořskou solí (2 špetky).

5

Roládu zbavíme nití, nakrájíme ji na porce a podáváme s přílohou podle chuti, kterou poléváme šťávou z masa.

Poznámka

Přílohy k hovězí roládě: dušená rýže nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept