Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3291

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
500 g Hrách vařený
2 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 plátek Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 656kJ
5% Sacharidy 19 g
8% Tuky 6 g
23% Sodík 450 mg
13% Bílkoviny 8 g

Hrachovka postup přípravy receptu:

1

Předvařený hrách uvaříme. Nasucho upražíme uzenou slaninu, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme, až se jíška zapraží.

2

Horkou, řídkou jíšku nalijeme do uvařeného hrachu, přidáme kostku bujónu, špetku papriky, sůl, pepř, majoránku a vaříme asi 20 minut, nakonec vmícháme prolisovaný česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept