Lehký řecký salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký řecký salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 32918 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Bageta |
2 ks | Cibule |
2 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
2 ks | Paprika zelená |
1 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Okurka salátová, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký řecký salát postup přípravy receptu:
1 | Okurky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. |
2 | Všechnu nakrájenou zeleninu vložíme do připravené mísy, osolíme a promícháme. |
3 | Zeleninu posypeme sušeným oreganem. Fetu nakrájíme na kostičky a poklademe na zeleninu. Vše ještě jednou posypeme sušeným oreganem a zakápneme olivovým olejem. |
Poznámka
Podáváme s opečenou bagetou.