Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32936 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Kapusta kadeřavá |
75 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Fontina |
40 ml | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 87,3mg |
Draslík | 730,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Fontina, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta kadeřavá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s kapustou, bramborami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme kapustu nakrájenou na 1 cm široké proužky a brambory též pokrájené na 0.5 cm široké proužky. Vaříme 5 minut. |
2 | Do hrnce přisypeme těstoviny a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, nebo podle návodu na obalu těstovin. |
3 | 5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, zahřejeme máslo na pánvi. Vložíme natrhané lístky šalvěje a celé stroužky česneku. Smažíme na mírném ohni, až je česnek zlatavý a máslo pění. Česnek vyjmeme a odstraníme. Máslo se šalvějí ponecháme stranou. |
4 | Hotové těstoviny spolu se zeleninou slijeme. Čtvrtinu směsi vložíme do mísy a poklademe třetinou plátků sýru Fontina. Vrstvy opakujeme do vypotřebování přísad. Navrch posypeme nastrouhaným parmezánem, přilijeme česnekové máslo se šalvějí a ihned podáváme. |