Recept

Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32944

Ingredience

700 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
0,5 dl Mléko polotučné
8 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sýr Krkonošský pivní
0,8 polévková lžíce Sůl
4 ks Vepřové kotlety
6 stroužek Česnek
120 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
13% Sacharidy 48 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 440 mg
65% Bílkoviny 37 g

Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.

2

4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky).

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr.

4

V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept