Pomerančovo-citronový sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančovo-citronový sorbet
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32974 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 ks | Cukr kostkový |
200 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
2 polévková lžíce | Pistácie |
4 ks | Pomeranče |
1 špetka | Skořice mletá |
4 polévková lžíce | Voda z pomerančových květů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 477,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Pistácie, Pomeranče, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančovo-citronový sorbet postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče a citron důkladně omyjeme, osušíme, ze dvou pomerančů a citronu kostkami cukru odřeme kůru, ze všech citrusů vymačkáme šťávu. Cukr necháme rozpustit ve 1/4 litru vlažné vody, přidáme pomerančovou i citronovou šťávu a vodu z pomerančových květů. Přelijeme do kovové mísy a necháme cca 4 hodiny chladit v mrazáku. Mezitím několikrát promícháme. |
2 | Pistácie nasekáme najemno, smícháme s mletým hřebíčkem a skořicí. Ze ztuhlého sorbetu vykrajujeme kuličky a rozdělíme do misek. Posypeme ochucenými pistáciemi a ihned podáváme. |
Poznámka
příprava je bez doby na mražení - 4 hodiny použijeme nesolené pistácie