Kuřecí roláda z Harrachova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roláda z Harrachova
Kuřecí roláda z Harrachova
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32986 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Hrášek |
1 polévková lžíce | Koření Staročeské |
1 ks | Kuře |
150 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunkový salám |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 374,2mg |
Draslík | 735,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 142,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrášek, Kuře, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunkový salám, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Staročeské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roláda z Harrachova postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením. |
3 | Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu. |
4 | Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou. |
5 | Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova. |
6 | Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem. |
Poznámka
Podáváme podle chuti s bramborem, bramborovou kaší a zeleninovými saláty. Vychladlou roládu můžeme použít na studenou mísu.