Vaječný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3300 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Majonéza |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem. |
2 | Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme. |
4 | Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko. |
5 | Předkrm podáváme vychlazený. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natrvdo.