Recept

Podkrkonošské zadělávané brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33290

Ingredience

500 g Brambory
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mléko - podmáslí
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,3 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 909kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 324 mg
7% Bílkoviny 4 g

Podkrkonošské zadělávané brambory postup přípravy receptu:

1

Den předem omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1 lžička sůl), pak je scedíme. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Omytý kopr drobně pokrájíme.

2

Podmáslí s rozkvedlanou moukou nalijeme do hrnce, osolíme, opepříme bílým pepřem, přimícháme smetanu, máslo, vše společně přivedeme k varu a asi 3-5 minut povaříme.

3

Přimícháme kopr, pokrájené brambory, promícháme, odstavíme z plotny a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept