Recept

Jáhlová kaše s anglickou slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33509

Ingredience

80 g Anglická slanina
2 ks Cibule
6 dl Hovězí vývar základní
250 g Jáhly - loupané proso
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 257kJ
14% Sacharidy 52 g
41% Tuky 31 g
38% Sodík 764 mg
24% Bílkoviny 13 g

Jáhlová kaše s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Jáhly dáme do síta a 2x je přelijeme vařící vodou, potom je necháme odkapat. V hrnci si rozpálíme máslo, přidáme jáhly a pomalu mícháme. Smažíme do doby, až puknou. Potom je posypeme paprikou a krátce promícháme.

2

Přilijeme asi 5-6 dl hovězího vývaru (nebo z masoxu) a jáhly dovaříme doměkka. Když jsou jáhly měkké, vývar by měl být téměř odpařený. Potom jáhly dochutíme solí a bílým pepřem.

3

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli se slaninou a osmažíme dozlatova.

4

Jáhlovou kaši nabereme na talíře, na každou porci nalijeme 2 lžíce horké směsi cibule se slaninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept