Parmazánová omáčka se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmazánová omáčka se šalvějí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3364 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
250 ml | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 176,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmazánová omáčka se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle. |
2 | Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 2 polévkové lžíce.