Rosol ze želatiny sladký - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rosol ze želatiny sladký
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33685 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
300 g | Cukr moučkový |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
25 g | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
80 ml | Sirup malinový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
1000 ml | Voda pitná |
35 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rosol ze želatiny sladký postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně. |
2 | Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér. |
3 | Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit. |