Kaparová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaparová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3372 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
350 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 205,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Ocet vinný, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaparová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nasekáme a na rozehřátém másle podusíme. Kapary necháme okapat a přidáme k cibuli. Přilijeme vinný ocet, vývar a zvolna asi 20min provaříme. |
2 | Přimícháme nasekané bylinky, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k masu. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept \\"Základní světlá omáčka\\" Množství 3 polévkové lžíce.