Pomeranče v likéru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomeranče v likéru
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 33876 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 ml | Likér Chartreuse |
800 g | Pomeranče |
60 ml | Sirup Monin - grenadina |
200 g | Zmrzlina meruňková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 244,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Sirup Monin - grenadina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Chartreuse, Zmrzlina meruňková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomeranče v likéru postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče opatrně oloupeme a kůru nakrájíme na silnější proužky. Pokropíme je vodou a dáme na chvilku zamrazit. |
2 | Pomeranče rozebereme na dílky, vložíme do misky a zalijeme likérem. Necháme uležet asi 10 minut. Okapané dílky obalíme v meruňkové zmrzlině, poklademe vedle sebe na voskový papír a opatrně vložíme do mrazáku. |
3 | Z ojíněné kůry utvoříme na talířcích hnízdečka, doprostřed vložíme dílky pomerančů se zmrzlinou, pokapeme sirupem a podáváme. |