Jednoduchý recept

Mandarinkovo-pomerančový likér

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44880

Ingredience

50 ml Arak
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
3 ks Mandarinky
2 ks Pomeranče
50 ml Rum bílý
250 ml Sirup cukrový
600 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 853kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Mandarinkovo-pomerančový likér postup přípravy receptu:

1

K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z pomerančů. Omyjeme je, osušíme, kůru okrájíme tak, že odkrojíme jen tenké vrstvy kůry, nebo ji nastrouháme.

2

Kůru dáme do větší sklenice, přidáme 600 ml vodky, promícháme a necháme 3 dny luhovat.

3

Pak 600 ml násady slijeme přes skládaný filtr, přidáme 50 ml rumu, 50 ml Araku, 50 ml čisté pomerančové šťávy, (vymačkáme ji z použitých pomerančů) a 250 ml cukrového sirupu. Přidáme podle chuti kyselinu citrónovou a znovu přefiltrujeme přes skládaný filtr.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept