Pudink s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33932 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
50 g | Kandované ovoce |
100 g | Mandle mleté |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 288,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr, hrubou mouku, rozpuštěné vlažné máslo (40 g), mleté mandle a nasekané kandované ovoce. |
2 | Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy, uzavřeme a vaříme ve vodní lázni asi 45 minut. |
3 | Uvařený pudink vyklopíme z formy a podáváme ozdobený kompotovaným ovocem nebo šlehačkou. |