Fribourské sýrové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fribourské sýrové špízy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 34022 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Krupice dětská |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Šunkový salám |
500 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 280,2mg |
Draslík | 119,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fribourské sýrové špízy postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vařící vodou nasypeme krupici a uvaříme hustou kaši. Do ní vmícháme strouhaný sýr a okořeníme ji pepřem a trochu přisolíme. |
2 | Tuto kaši po vychladnutí rozetřeme na olejem potřený pečící papír na plát silný asi 2 cm. |
3 | Ze šunkového salámu, eidamu a krupicového plátu vykrájíme čtverečky, které pak napichujeme na jehlice, obalujeme v rozkvedlaném vejci a strouhance a smažíme ze všech stran na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s nakládanou zeleninou a různými saláty.