Koláč s chřestem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s chřestem a šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34101 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
250 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kerblík |
300 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
500 g | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr na pizzu strouhaný 44% |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 204,3mg |
Draslík | 97,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Kerblík, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Listové těsto, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Šunka dušená, Sýr na pizzu strouhaný 44% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s chřestem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme, umyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s máslem a lžičkou cukru asi 10 - 15 minut. Do hotové bešamelové omáčky vmícháme šunku, nakrájenou na nudličky, žloutky, nastrouhaný sýr a lístky kerblíku. |
2 | Omáčku osolíme. Z listového těsta vyválíme tenký plát a vložíme ho do vodou navlhčené rozevírací formy. Přesahující kraje těsta odkrojíme a na těsto naneseme bešamelovou omáčku. Na omáčku rozložíme kousky chřestu a lehce je zatlačíme. Koláč pečeme v troubě, předehřáté na 220°C asi 30 minut. Koláč podáváme teplý. |