Vizovická hřibovica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vizovická hřibovica
Vizovická hřibovica
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34239 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
20 g | Bujón zlatý zeleninový |
0,3 ks | Celer bulvový |
60 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 770,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vizovická hřibovica postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do mléka na 30 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. |
3 | V hrnci si rozpálíme máslo (30 g) a zeleninu (bez brambor) krátce osmažíme. Přidáme houby, sůl, kmín, pepř, promícháme a ještě asi 1 minutu smažíme. Pak přilijeme vodu, přidáme bujon, kmín, pepř, polévku přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut. Pak přidáme brambory a vaříme dále. |
4 | V pánvi na rozpálené máslo přimícháme mouku a uděláme si světlou jíšku. Přidáme ji do polévky, povaříme 10 minut a podáváme. |