Milánské špagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské špagety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34300 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
125 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Paprika mletá sladká |
825 g | Passata (drcená rajčata) |
3 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 g | Protlak rajčatový |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
125 ml | Víno červené |
350 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 563,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Petržel - nať, Protlak rajčatový, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milánské špagety postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a pepř. Ztlumíme oheň a vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Omáčku mírně vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Podle chuti osolíme. |
2 | Špagety vaříme ve slané vodě al dente. Na jednotlivé porce dáme omáčku a hoblinky parmezánu. |
Vybrala jsem si tento recept k vyzkoušení, spíš to jsou špagety po česku, ale nebudu hodnotit název a opakovat tento recept už taky nebudu. Doporučuji změnit přípravu tak, že do orestovaného masa s cibulí a česnekem se přidá paprika, hned může následovat rajčatový protlak a ještě se společně za stálého míchání vše restuje. Pak se přidá víno a nechá za stálého míchání odpařit. Přidají se drcená rajčata, vývar, žampiony(měla jsem nahrubo nastrouhané) a dusí se podstatně déle, než uvádí recept. Rajčat i protlaku je dost hodně, dala bych méně. Zaměnila jsem sýr a použila jiný.