Recept

Polévka z mleté zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34314

Ingredience

100 g Celer bulvový
1,5 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
50 g Petržel kudrnka
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 985kJ
4% Sacharidy 15 g
70% Tuky 53 g
67% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Polévka z mleté zeleniny postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vychladlou zeleninu umeleme na masovém strojku. Hovězí vývar přivedeme k varu, zeleninu do něj vmícháme a povaříme 2 minuty. V troše studené vody rozmícháme mouku dohladka a za stálého míchání ji vlijeme do polévky, osolíme, opepříme a povaříme další 2 minuty. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky, všechno zalijeme horkou polévkou a promícháme. Servírujeme ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept